Árnyékolás

Redőnyök:
A redőny a külső árnyékolók legkedveltebb és legtöbb előnnyel bíró fajtája. Véd a tűző naptól, esőtől, télen a hidegtől, széltől, sőt még a betörők dolgát is nagy mértékben megnehezíti.
Rekord műanyag nyílászárókra, ablakokra, erkélyajtókra, fix bevilágító üvegfelületekre szerelt redőnyök fölé-épített,külső-tokos és vakolható külső-tokos változatban is készülnek. Az ablakokra szerelt redőnyök lamellája lehetalumínium, vagy műanyag, fehér és különböző színes kivitelű.
föléépített redőny az ablakbeépítéssel egy időben helyezhető fel a szerkezetre. A redőnydoboz magasságát a nyílászárókméretezésénél figyelembe kell venni. A műanyag redőnydoboz belső szerelőfedéllel és polisztirol hőszigeteléssel van ellátva. A műanyag lefutósín igény esetén osztott verzióban is készülhet, hogy a felében szúnyoghálót is tudjon fogadni. A redőnybe épített szúnyogháló, a dupla kefés lefutósínnek köszönhetően a lamellázattól függetlenül működtethető.
redony1
A külső-tokos redőny az ablakcserével egy időben, és utólag is felszerelhető a REKORD nyílászárókra. Ehhez aredőnymegoldáshoz a REKORD műanyag ablakok tokmagasítással és szélesítéssel készülnek, így a redőnydoboz a belső oldalról nem látható, és a redőnygurtni könnyen bevezethető.
külső-tokos megoldásnál a redőnytok a REKORD műanyag ablak külső oldalán, látható módon kerül felszerelésre. Amennyiben a redőny felszerelése után az épület külső szigetelést, vakolást kap, akkor lehetőség van a redőnydoboz vakolására is. Ezzel a megoldással a homlokzat egy homogén, esztétikus felületet mutat.
redony_rajz
redőnyök mozgatása alapesetben gurtnival, kézzel történik. A motoros mozgatás lehetőséget ad távirányítóvaltörténő működtetésre, illetve automatikus, időkapcsolóval vezérelt mozgatásra, mely a kényelmen túl, betörés elleni védelmet is biztosít.
Szúnyoghálók:
Napjainkban már nélkülözhetetlennél váltak a házak fő rovarvédelmi eszközei, a szúnyoghálók. A szúnyoghálók elsődleges célja a nemkívánatos rovarok távol tartása, de ugyan akkor nem csak a kellemetlen rovaroktól véd, hanem a külső-, szálló szennyeződéseket (por, levél) is felfogja.
Fix szúnyoghálók
Egyszerû feladatát tökéletesen ellátó rendszer, minden típusú házra alkalmazható megoldást nyújt a rovarok ellen. Készüljön akár mûanyag vagy alumínium profilból, minden estben UV stabil üvegszál alapú háló kerül felhasználásra, mely kiváló minõséget és hosszú élettartamot biztosít.
Mobil szúnyoghálók:

A mobil szúnyogháló rendszer az önálló alumínium tokszerkezetének és lefutójának köszönhetõen exclusiv megjelenést és biztonságot nyújt a rovarok ellen.Az általunk forgalmazott szúnyogháló rendszerekhez hasonlóan ez a termék is üvegszál alapú UV stabil hálóval készül, mely kiváló minõséget és hosszú élettartamot biztosít.A rendszer épületének minden nyílászárójára telepíthetõ, ablakokra és ajtókra egyaránt.

Mozgatása függõleges és vízszintes lehet.
Zsanéros szúnyogháló ajtó

A zsanéros szúnyogháló ajtó egyszerre ötvözi a fix szúnyoghálók praktikumát a mobil szúnyoghálók exclusív megjelenésével.Az erõs alumínium profilba feszített üvegszál alapú háló felhasználásával, kiváló minõség és hosszú élettartam biztosítható.Válasszon épületéhez bármilyen nyíló vagy tolóajtó rendszert, minden típushoz kínálunk megoldást.

Reluxa:
A reluxa az egyik legkedveltebb belső árnyékoló. Irodákban, télikertekben, üvegfalaknál, lakásokban kiválóan alkalmazható. Mivel a reluxa anyaga alumínium, ezért vizes helyiségekben is megállja a helyét, tehát fürdőszobában és konyhában is felszerelhető és sokáig használható.
Miért válasszuk a reluxát?
Olcsó. A reluxa az egyik legolcsóbb árnyékoló, főleg egyszerűsége miatt, amiért sokan választják.
Véd a naptól. Amennyiben Ön tv-t szeretne nézni vagy a számítógépén dolgozni, szórakozni, a reluxa megakadályozza, hogy a közvetlen napsütés miatt ezt ne tudja megtenni.
Könnyen kezelhető. Mozgatása bovdenes reluxa pálcával, üvegpálcával, zsinórokkal, távirányítóval, kapcsolóval történhet. Alul van egy nehezebb záróléc, így a súlyánál fogva könnyen leengedhető. Akár jobb, akár baloldalra lehet tenni a mozgatást.
Gyorsan és egyszerűen le- és felszerelhető, akár házilag is. Csupán néhány csavar szükséges hozzá, a reluxa karnishoz és esetleg a kezelőszervekhez, feszítéshez.
Véd a magas hőmérséklettől. Nyáron, amikor a forróság elviselhetetlen, a reluxával csökkenthető a belső hőmérséklet, a lamellák függőleges helyzetbe állításával. Ez fokozható metál, illetve fehér színű reluxa választásával.
Hatalmas színválasztéka van. A szivárvány minden színében kapható a reluxa, ezért a belső tér berendezéseivel harmonizál vagy a külső fal színéhez igazodik. Nem fakul.
Fokozatos fényszabályozást tesz lehetővé. A reluxa lamellák elfordításával szabályozható a fény mennyisége. A napsugarak visszaverődnek az ívelt lamellákon (ez merevítést ad a reluxának) és vakításmentes, szórt fény érkezik a lakásba úgy, hogy a világosság alig csökken.
Esztétikus megjelenésű. A reluxa színeket lehet kombinálni, variálni. Különösen a fareluxa exkluzív.
Széles körű alkalmazhatósággal bír. Fel lehet szerelni falra, mennyezetre, az ablakkeretre,két üveg közé, homlokzatra, áthidaló alá. Térelválasztónak is alkalmas a reluxa.
Véd a betekintés ellen, de a külvilágtól nem zár el teljesen. A reluxa lamellákat megfelelő szögbe állítva kifelé kilát, de a belátás korlátozott.
Kicsi a helyigénye, mert a reluxa karnis mérete mindössze 25×25 mm, ezáltal roppant kis helyen elfér. Felhúzott állapotban minimálisan csökkenti a fényt. Ez főleg akkor érdekes, ha nincs szüksége rá (pl. télen) vagy ablaktisztításkor.
Hosszú az élettartama. A reluxa lamellák beégetett lakkozással készülnek, ezért nem fakulnak(alu). Használattól függően, esetleg 5-10 év múlva szükség lehet a zsinórok cseréjére. A felhúzózsinór könnyen cserélhető.
Karbantartást nem igényel. A reluxa isztítása tollseprűvel vagy bármilyen egyéb törlőeszközzel történjen, a lamellák zárt állapotában. Először az egyik, aztán a másik oldalt tisztítsa le. Érdemes ezt havonta elvégezni.
Nincs kötött méretválasztéka. Bármilyen méretben elkészíthetők a reluxák. Maximális szélesség 200 cm, maximális magasság 270 cm (alu 25 mm-es). Ha nagyobbat szeretne, akkor két vagy több darabból kell elkészíteni.
reluxa
Szalagfüggöny:
szalagfüggöny vagy más néven lamellás függöny a belső árnyékolók csoportjába tartozik, szalagok vagy más névenlamellák felfűzött sora. A lamellák a felső vezetősínben futnak. Divatos, dekoratív és elegáns árnyékolója lehet nyílászárójának. Nemcsak irodákban, előtereknél, galériákban, hanem lakások ablakainál is használatosak manapság. Ezeken kívül még térelválasztónak is használják, így két vagy több részre lehet osztani egy helyiséget. A szalagfüggöny lamellák elfordításával a fény mennyisége szabályozható. El lehet húzni oldalra teljesen vagy akár félig is. Egy szép szalagfüggönnyel szebb és vidámabb lehet otthona.
A szalagfüggöny két részre bontható: az egyik maga a függöny, ami lamellákból áll, a másik pedig a karnis. A lamellák úgynevezett vállfákon keresztül kapcsolódnak a karnisban lévő függönytartókhoz. Mindegyik szalag alján található egy súly, amely azért felelős, hogy a lamella kisimuljon. A súlyokat gyöngylánc köti össze, ezáltal együtt tudnak mozogni, de mégis megvan mindegyiknek a mozgási szabadsága.
szalagfuggony